Skip to content

(ZZP) Psychiater eetstoornissen

Nederland, Zuid-Holland, Den HaagHuman Concern Den Haag

Functieomschrijving

Wil jij als psychiater bijdragen aan een bewezen effectieve behandeling van de onderliggende problematiek van eetstoornissen? Wij zoeken een psychiater met affiniteit voor een holistische en systemische benadering. Iets voor jou? Dan gaan we graag in gesprek over de mogelijkheden!

Wij zijn Human Concern, een gespecialiseerde GGZ instelling voor eetstoornissen die een professionele, wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode combineert met een bijzondere visie. Bij Human Concern geloven we in een persoonlijke aanpak waarbij we ons richten op het zichtbaar maken en behandelen van onderliggend lijden dat de eetstoornis in stand houdt. Cliënten worden in het intakeproces uitgebreid gescreend om op voorhand zo goed mogelijk in te schatten voor wie de behandeling geschikt is. Human Concern is de nummer 1 als het gaat om cliënttevredenheid (8.7) en boekt behandelresultaten waar we trots op zijn. Het team in Den Haag bestaat uit 18 professionals, in totaal hebben we 6 vestigingen in Nederland en 1 in Portugal. In Den Haag werken we in een prachtig authentiek pand, centraal gelegen op een kleine 10 minuten loopafstand vanaf het Centraal Station. 

Over de functie
Als psychiater ben je eindverantwoordelijk voor de het verrichten van (tweede) intakes en diagnostiek op het gebied van diverse eetstoornissen. Je draag de verantwoordelijkheid in het opstellen van-/en zorg dragen voor de uitvoering van behandelplannen. Dit doe je in de rol van indicerende regiebehandelaar in een gelijkwaardig multidisciplinair team waarbinnen de Ervaringsprofessional als "kernbehandelaar" optreedt en de cliënt door het proces heen begeleid. Ervaringsprofessionals zijn vaktherapeuten of psychologen die zelf zijn genezen van een eetstoornis en hebben geleerd om deze ervaring professioneel in te zetten. Tijdens de latere behandelfase word je als psychiater betrokken bij vastgelegde reflectiemomenten als ook bij ingrijpende wijzigingen in complexiteit van de situatie of vastlopen van de behandeling. Mocht je zelf ook graag behandelen dan staan we hier zeker open voor, kenmerkend in de werkwijze bij Human Concern is transparantie en gelijkwaardigheid binnen het team en richting de cliënt. We zijn continu aan het innoveren hoe de zorg beter en effectiever kan plaatsvinden. Jouw inbreng is daarbij essentieel. Naast de meer uitgebreide rol van indicerende regiebehandelaar kan je ook kiezen om bij te dragen aan onder andere farmacotherapie en indicatiestellingen.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een BIG geregistreerde psychiater met interesse in onze doelgroep. Je bent oprecht geïnteresseerd in de mensen om je heen en durft innovatief en op de cliënt toegesneden te werken. Je staat van nature open om te willen leren en dit te willen delen. Je bent minimaal 8 uur per week beschikbaar op locatie en enthousiast om je met de visie en organisatie te verbinden. Ook als psychiater met een eigen praktijk ben je van harte welkom om te solliciteren. 


Wat bieden wij?

Omdat wij levenservaring even belangrijk vinden als professionele ervaring stimuleren we je om je te blijven ontwikkelen, zowel als mens en behandelaar. We hebben 6 locaties verspreid door Nederland en denken graag met je mee over je verwachtingen en de mogelijkheden passend bij jouw situatie. Het team in Den Haag . Je hebt volop kans om te participeren in wetenschappelijke activiteiten. Daarnaast kan je natuurlijk uitgaan van salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ. Je komt te werken in een prachtig pand met professionele collega’s en bijzondere cliënten met de wil om te genezen.


Ben je nieuwsgierig geworden? Maak je interesse kenbaar via de 'reageer' button. Uiteraard ben je ook van harte welkom om eerst informeel kennis te maken met Geertje. Bij een goede dosis enthousiasme is een motivatiebrief niet nodig. Geertje Janssen - janssen@humanconcern.nl - 06-43265085- Klik hier om te chatten met Geertje.